Geschreven door admin

20 mrt, 2022

Verstrikt in mijn eigen spaghetti…

20-03-2022 door Marieke Vermeer

Wat een verademing dat je jezelf niet hoeft en moet vergelijken met andere ondernemers, en wat klinkt dat eenvoudig…nu nog doen…

De woorden van Hedwyg van Groenendaal tijdens het eerste live event van Kennisplaats Vesper afgelopen februari galmen nog na in mijn hoofd; ‘Vergelijk jezelf niet met anderen…. niemand heeft tenslotte jouw achtergrond, persoonlijkheid, ervaring, kennis en stijl’. Daar heeft Hedwyg natuurlijk helemaal gelijk in. Alleen raak ik er een beetje door van mijn á propos. Helemaal nu alles weer ‘gewoon’ mag.

De uitdaging is er niet minder om geworden. Mooie projecten die er toe doen wil ik beter tot hun recht laten komen. Nut, noodzaak én impact daar is het mij om te doen. Daarnaast kijk ik graag wat er in mijn netwerk gebeurt. En wat andere ondernemende mensen op dit moment aanpakken en organiseren. Want zo heel af en toe raak ik een beetje verstrikt in mijn eigen spaghetti, van plannen die ik heb doorgeschoven de afgelopen twee jaar, ideeën voor programma’s die ik wil aanpassen aan deze tijd, projecten die nu gestart kunnen worden, kortom veel interessante dingen om over na te denken. Er is voor mij een nieuwe dynamiek ontstaan in een tijd die meer dan verandert. Het wat, waarom, voor wie én hoe was ik ook alweer ‘gewoon’ aan het programmeren…’Gewoon’ heeft andere definitie gekregen.

Gelukkig kom ik snel weer ‘uit de knoop’. Vooral van het programma Het recht om te zijn wat ik organiseer in het VerHalenHuis met samenwerkingspartner Het Ronde Tafelhuis. Nadat ik goed was geworden in annuleren en verzetten heb ik in maart de eerste spreker live mogen ontvangen; met benen en zonder beeldscherm! Mardjan Seighali, een kleine vrouw met een groot verhaal. Ik ben er stil van, de mensen in de zaal waren er stil, haar verhaal heeft veel impact op ieder van ons.

Als je het dan hebt over achtergrond, persoonlijkheid, ervaring, kennis en stijl. Dan is voor mij Mardjan het voorbeeld van moed en ondernemerschap. Zij is directeur van Stichting voor Vluchteling Studenten UAF, de organisatie die haar steunde in haar beginjaren in Nederland. Als Iraanse was Mardjan op haar zesentwintigste gevlucht voor het regime van ayatollah Khomeini en ze heeft zich door niets en niemand tegen laten houden. In 2019 ontving ze de Comeniusprijs voor ‘haar betrokkenheid, wilskracht en inspirerend leiderschap’. Mardjan is bestuurlijk actief bij verschillende maatschappelijke organisaties en geeft op dit moment veel lezingen over haar boek Tot op de dag.

In Tot op de dag lees ik een indrukwekkend verhaal over moed en veerkracht. Dit boek gaat over doorzetten, onstilbare honger naar vrijheid én kennis. Over cultuur, identiteit en liefde. Ik lees ook hoe Mardjan mijn boek heeft gesigneerd; ‘Bedankt dat je mijn boek gaat lezen. Haal eruit wat je wilt en geef het verhaal door. Ik wens je veel leesplezier en inspiratie toe’. Dan kan ik alleen maar bewondering hebben voor deze ondernemende vrouw, mijn bord spaghetti leeg eten en haar verhaal doorgeven.

Ps de volgende keer komt Kefah Allush en laat je ook door hem inspireren!

Hartelijks,

Marieke

Bekijk andere artikelen…

Spannende tijden!

Spannende tijden!

26-11-2021 door Katrijn de Kort Op het moment dat ik deze blog schrijf ben ik in afwachting van de persconferentie...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *