Geschreven door admin

21 feb, 2022

Vergelijk jezelf niet met anderen!

21-02-2022 door Marieke Vermeer

Vergelijk jezelf niet met anderen!

Dit was de tip die Hedwyg van Groenendaal meegaf op donderdag 10 februari jl. tijdens de allereerste live inspiratiesessie sinds 2 jaar van Kennisplaats Vesper.

Wat een verademing dat je jezelf niet hoeft en moet vergelijken met andere ondernemers, en wat klinkt dat eenvoudig…nu nog doen…

Niemand heeft tenslotte jouw achtergrond, persoonlijkheid, ervaring, kennis en stijl en daar heeft Hedwyg natuurlijk helemaal gelijk in. Jij bent gewoonweg uniek en je hoeft nooit naar een ander te kijken, zegt ze simpelweg. Jouw kennisondernemerschap is voldoende!

Laat jezelf zien als ondernemer en deel álle kennis die je hebt, je geeft namelijk nooit te veel weg. Niemand kan het doen zoals jij, dat is een belangrijk gegeven. Als je alles deelt ben je zichtbaar en word je gezien als dé expert.

Een slimme strategie is ook om niet compleet te willen zijn, niet eerst die website helemaal klaar, gewoon beginnen. Volgens Hedwyg heb jij jouw kennis in huis en kun je beginnen met één product en met één klant. Start gewoonweg een pilot en geef jezelf de rust om uit te proberen, fouten te maken en weer door te gaan. Het mag zich ontwikkelen, het is werk in uitvoering. Ondertussen doe je nieuwe inzichten op en schaaf je hier en daar wat bij. Belangrijk is om de tijd hiervoor te nemen. Je hebt een lange adem nodig én vergeet ondertussen niet om er geld voor te vragen, want anders is je product, dienst of kennis letterlijk waardeloos.

Ben je benieuwd naar de volgende Kennisplaats Vesper…………………

Bekijk andere artikelen…

Spannende tijden!

Spannende tijden!

26-11-2021 door Katrijn de Kort Op het moment dat ik deze blog schrijf ben ik in afwachting van de persconferentie...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *