Geschreven door admin

11 sep, 2021

Een leven lang leren

16-07-2021 door Katrijn de Kort

Ik ben Katrijn de Kort en woon in Berkel-Enschot met mijn vriend en onze twee kinderen van 2,5 en 1 jaar. Op mijn 16de ben ik begonnen als opruimer bij de Bibliotheek Berkel-Enschot en inmiddels ben ik werkzaam als Medewerker informatie dienstverlener in de Bibliotheek Lochal, ben ik Coördinator van het Cursushuis en ambtelijk secretaris van de OR

Al geruime tijd werk ik bij de Bibliotheek Midden-Brabant. Zelfs ooit nog begonnen als opruimer in de Bibliotheek Berkel-Enschot. In 2015 kreeg ik de kans om het Cursushuis over te nemen. Deze uitdaging heb ik met beide handen aangepakt. Het Cursushuis was toen net opgenomen door de Bibliotheek Midden-Brabant en niet langer een eigen Stichting meer. 

Spannend was het wel, omdat het geheel nieuwe werkzaamheden voor mij waren. Tot dan toe had ik altijd in de frontoffice gestaan van de Bibliotheek Tilburg Centrum. Ik kreeg opeens contacten met docenten en cursisten en leerde planningen maken en hele cursusseizoenoverzichten. Maar al snel kreeg ik de kneepjes van het vak in mijn vingers en tot nu toe doe ik het elke dag met veel enthousiasme!

Het afgelopen cursusseizoen is anders verlopen dan anders. Net als iedereen werden wij ook getroffen door de lockdown. Dit zorgde voor heel veel uitstel, verplaatsingen en soms ook annuleringen van cursussen. Het begrip en geduld die we hebben mogen ervaren van onze docenten en cursisten was hartverwarmend. Vanaf september hopen we weer van start te mogen met ons cursusseizoen! Nu Nederland weer rood kleurt houden wij ons hart weer vast, maar we blijven optimistisch en veel van onze cursussen kunnen in geval van nood online doorgaan. Ben je benieuwd naar het cursusaanbod het Cursushuis? Kijk op www.bibliotheekmb.nl/cursusoverzicht. Vanaf dit jaar hebben we ook een mooi aanbod in online cursussen!

Op 4 september houden wij in de Bibliotheek Lochal van 12.00-16.00 uur een cursusmarkt. Hier kun je vrijblijvend kennis komen maken met ons cursusaanbod en meedoen met verschillende workshops, zoals Chinees, Cartoon tekenen, Turks, Deens, Astrologie en Nieuw Grieks (aanmelden voor de workshops kan via cursushuis@bibliotheekmb.nl). 

Bekijk andere artikelen…

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *