Geschreven door admin

4 Jun, 2021

VerSterkJeZelf

Versterk Jezelf! 

Hoe doe je dat, jezelf versterken? Moet je hiervoor naar de sportschool, meer bewegen en gezond eten … ? Dat in ieder geval ook, maar we gaan ervan uit dat je dat al voor een groot deel doet. 

Met VerSterk Jezelf bedoelen wij heel andere dingen, namelijk werken aan je draagkracht, je veerkracht, je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Klinkt abstract en makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben wij een workshop ontwikkeld om je hierbij te helpen.

We bieden je in de eerste plaats de mogelijkheid om tijd te nemen voor jezelf. Deelnemen aan de workshop is pure me-time. Als je die tijd voor jezelf hebt vrijgemaakt, heb je tijd om stil te staan bij jezelf, om eens na te denken over hoe je de afgelopen tijd hebt ervaren, wat er in jouw leven speelt , wat er goed gaat bij jou en wat maar niet wil lukken. Meestal heb je nog wel inzicht in wat je goed kan, soms is ook dit niet duidelijk omdat je het vanzelfsprekend vindt of omdat je zo bescheiden bent dat je je eigen sterke punten niet durft te benoemen. Inzicht in wat je blokkeert of belemmert om echt te kunnen doen wat je graag doet, is voor de meesten onder ons behoorlijk lastig. Je hebt daarvoor hulp nodig van anderen, andere deelnemers en ons als coaches. 

We werken met korte, afwisselende en soms speelse opdrachten die je helpen om inzicht te krijgen in jezelf. Een voorbeeld hiervan is om eens te benoemen wat jou op dit moment bezighoudt en wat dat voor jou betekent.  Je denkt er eerst eventjes in alle rust zelf over na, vervolgens bespreek je je bevindingen met iemand anders van de groep. Je luistert goed naar mekaar en daarna geef je elkaar respectvol feedback. Dit is heel bijzonder, omdat je door luidop te verwoorden wat er bij jou speelt en wat jou bezighoudt, je al inzicht in jezelf krijgt. Nog sterker is het feit dat degene die naar jouw verhaal heeft geluisterd dit vanuit een andere invalshoek bekijkt en je kan vertellen wat dat voor hem of haar betekent. Bovendien leer je ook van het verhaal van de ander. Tijdens de 2-daagse workshops deel je vervolgens je bevindingen met de andere groepsleden en begeleiden wij je om helder inzicht te krijgen in wat er bij jou speelt. We doen dit in de groep en ook individueel voor extra diepgang. 

Kortom, jezelf versterken doe je door samen met anderen stil te staan bij jezelf om inzicht te krijgen in jezelf en anderen en de kans te grijpen om je te laten inspireren. Zo kan je sterker verder. 

Alle deelnemers hebben elk op hun eigen manier baat gehad bij de workshops, gaande van de bevestiging van een gekozen ontwikkelpad tot het ondersteunen van de beslissing om van baan te veranderen of een eigen zaak te starten.  En diverse mensen hebben door te ervaren hoe fijn het is om inzicht in jezelf te verwerven,  er inmiddels voor gekozen om zich nog verder te versterken met een coachingstraject voor persoonlijke ontwikkeling.

Versterk jezelf door stil te staan bij jezelf en zo jezelf  en anderen te ontmoeten.

Bekijk andere artikelen…

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *