KennisPlaats Vesper Teamfoto

Geschreven door Marieke Vermeer

Als creatieve vernieuwer aanvoelen waar kansen liggen en er naar handelen. Dat is wat ik doe als programmamaker bij Bibliotheek Midden-Brabant. De focus ligt steeds op cultureel ondernemerschap en lokale verankering voor de Tilburgse Bibliotheken.

19 mei, 2020

Introductie

Beste Ondernemer,

 

Hopelijk lees je dit ‘Dagboek van een Ondernemer’ in goede gezondheid. Het zijn tenslotte spannende tijden, voor je eigen gezondheid en die van je geliefden, maar ook voor de gezondheid van je bedrijf. 

Ondernemen in tijden van Corona, hoe doe je dat? We kunnen elkaar helpen deze vraag te beantwoorden met een dagboek gemaakt voor en door ondernemers. Dit zijn wekelijkse verhalen van ondernemers (die normaal niet bloggen of vloggen). Hiermee krijgen we een kijkje in het leven van gewone mensen in deze ongewone tijd.

Het coronavirus dwingt ons om een pas op de plaats te maken. Het is een heftige interruptie van onze moderne samenleving en globale economie, maar naast alle onzekerheden is er een zekerheid: Het biedt ons een gelegenheid tot reflectie.   

Nu alles op zijn kop staat, hebben we de keuze om alles zoveel mogelijk bij het oude te laten en -na deze crisis- de vertrouwde gang van zaken weer op te pakken. Of we gebruiken deze periode om te spelen met de mogelijkheden die er zijn, ons ondernemerschap speelruimte te geven en waar mogelijk door nieuwe ogen te kijken. 

Zie in dit ‘Dagboek van een ondernemer’ hoe lokale ondernemers omgaan met de veranderingen: het thuiswerken, het verzinnen van oplossingen, het zoeken van motivatie of juist het pakken van de kansen die deze tijd ook met zich meebrengt. 

Behalve in de fysieke- en online bibliotheek zijn we ook actief met KennisPlaats Vesper. Een ontmoetingsplaats voorondernemers en ondernemende mensen met debatprogramma’s en events. Altijd vanuit dezelfde wens: kennis delen,actuele thema’s agenderen en een beweging op gang brengen die uitmondt in positieve verandering. Ambitieus? Absoluut. Mogelijk? Jazeker. Samen met jou. 

https://www.bibliotheekmb.nl/campagnes/kennisplaats-vesper.html

Bekijk andere artikelen…

Adverteren in tijden van COVID-19

Adverteren in tijden van COVID-19

Ondernemers en zelfstandigen denken in tijden van corona wel even twee keer na voordat ze hun geld investeren. En dit...

Een interieur vol mogelijkheden

Een interieur vol mogelijkheden

Het is 10 jaar geleden dat ik voor mezelf ben begonnen als interieurontwerper. Ik had ander werk maar droomde ervan om...

Financiële (on)zekerheid

Financiële (on)zekerheid

Ik heb een kantoor aan de mooie Spoorzone, binnen Gebouw88. Hier werk ik erg fijn, maar mijn werkdagen zijn iets...

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *