Event KennisPlaats Vesper

Geschreven door Marieke Vermeer

Als creatieve vernieuwer aanvoelen waar kansen liggen en er naar handelen. Dat is wat ik doe als programmamaker bij Bibliotheek Midden-Brabant. De focus ligt steeds op cultureel ondernemerschap en lokale verankering voor de Tilburgse Bibliotheken.

8 okt, 2019

Zakelijke etiquette & Inspirerend presenteren

Zelf aan het roer staan, je eigen tijd indelen en wendbaar zijn als de koers bijgestuurd moet worden. Veel ondernemers en freelancers varen er wel bij, de vrijheid en zelfstandigheid van het ondernemerschap. Maar ondernemen betekent ook zelf je eigen groei organiseren: momenten om te sparren, of nieuwe kennis en inspiratie op te doen. Op dinsdagavond 8 oktober 2019 komen twee ondernemers hun expertise delen: wijnimporteur Roland Kelders vertelt over ‘netwerken en etiquette’ en sales coach Marc Appels over ‘inspirerend presenteren’.

Netwerken en etiquette
Roland Kelders startte in 1997 in Udenhout met zijn bedrijf Kelders Wijnimport. Bij KennisPlaats Vesper komt hij vertellen over zijn kijk op het ondernemerschap. Centraal daarin staat het opbouwen van een langetermijnrelatie met zijn klanten, veelal zelf ook ondernemers. ‘Ik ben heel transparant en direct. De klant is koning, zolang hij zich ook als koning gedraagt; want naast de klantrelatie houd ik natuurlijk ook mijn zakelijk belang in het oog.’

Inspirerend presenteren
Marc Appels is ruim 30 jaar actief in verkoop & sales management, waarvan ruim 15 jaar als trainer, coach en inspirator. Vanuit zijn bedrijf Mindsuppliers geeft hij onder andere trainingen in sales management, verkopen en onderhandelen. Bij KennisPlaats Vesper is hij uitgenodigd om een korte, interactieve lezing te geven over inspirerend presenteren: hoe zet je jezelf overtuigend neer als je moet presenteren voor een klant of groep? Hoe bereid je je zelf voor? Hoe beheers je de stress?

Haal het beste uit jezelf
Waar zitten de valkuilen, waarom doen mensen de dingen die ze doen zoals ze die doen, hoe ben ik in staat behoefte te creëren, hoe kan ik daar overtuigend op aansluiten zodanig dat het tot een deal zal leiden? En dat alles dan ook nog op basis van een plezierig gesprek zonder pusherig over te komen.  Want dat laatste is echt niet nodig. Het antwoord op deze vragen leiden tot nieuwe inzichten en gewenste gedragsverandering. Ervaringen uit het verleden zijn bepalend voor diegene die je nu bent geworden. En dat betekent dat iedereen de potentie heeft een betere versie van zichzelf te worden. Haal het beste uit jezelf.

 

Event

Bekijk andere artikelen…

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *